TARİHÇEMİZ

02.01.2015 1500

13-09-2022

Okulumuz, Karabulduk beldesinden kimsesiz ve çocuksuz hayırsever biri olan Hasan KARABÖRK isimli şahsa ait arazi üzerine inşaa edilmiştir. Arazi önce hayırsever tarafından cami alanı olarak hibe edilmiştir. Hasan KARABÖRK´ün vefatının ardından cami yeri değiştirilmiş, aynı yer okul yeri olarak uygun görülmüştür. 1965 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karabulduk Merkez İlkokulu adıyla inşaata başlanmıştır. 1966 yılında iki katı tamamlanan bina üzerine çevrenin ihtiyacı olan ortaokul yaptırılması düşünülür.Orta okul yaptırmak için bir komite kurulur. Büyük çoğunluğu Karabulduk halkı olmak üzere, çevre köylerin yardımları ve müteahit Mustafa TOSLU´nun parasal desteğiyle 36.000 TL toplanır ve 3. katın inşaasına başlanır. Karabulduk Merkez İlkokulu 1967-68 öğretim yılında, Karabulduk Ortaokulu ise Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 22.07.1968 tarih ve 5217 sayılı emriyle eğitim öğretime açılmıştır. Okul binasının yapımında Giresun Valisi Cemalettin Coşkun, Keşap Kaymakamı Muhittin KESKİN, Karabulduk Köyü Muhtarı Salih AYAZ, Karabulduk Ortaokulu'nu Yaptırma Koruma ve Güzelleştirme Derneği ve Karabulduk halkının büyük katkıları olmuştur. İlkokul açıldığında, ilkokul müdürlüğünü İhsan DEMİR, ortaokul müdürlüğünü İsmail YAZMIŞ yapmıştır. Ortaokul; 1977-78 öğretim yılında Orta Mahalle´de inşa edilen yeni binasına taşınmıştır. 1990-1991 eğitim öğretim yılında Karabulduk Ortaokulu ve Karabulduk Merkez İlkokulu birleşerek ilköğretim okuluna dönüştürülmüş ve Çağlayan Mahallesi'nde Karabulduk İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir. Okulumuz İl Milli Eğitim Danışma Kurulu´nun 24.11.1992 tarih ve 02 nolu kararıyla ve Giresun Valiliği´nin 01.12.1992 tarih ve 22751 sayılı onayı ile 11.08.1989 tarihinde yurdumuzda iç güvenlik operasyonu icra ederken Şırnak bölgesinde şehit olan Ömer ÖZTÜRK´ün adı verilerek, okulun adı Şehit Ömer Öztürk İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. 2012 yılında, okulumuz Şehit Ömer Öztürk İlkokulu ve Karabulduk Ortaokulu olarak ayrılmış, aynı bina içerisinde hizmet vermeye devam etmiştir. Halen eğitim öğretim hizmetine devam etmektedir.